CosplaynSM_logo

Cosplayn SM-kisat

Tuttuun tapaan GameXpossa kisataan cosplayn suomenmestaruudesta. Mestaruuskisoissa kisataan yksilö- ja ryhmäsarjassa, joihin molempiin on jaossa 10 kisapaikkaa. Lauantaina 4.11. edelliskertaa hulppeammalle lavalle voi siis nousta jopa 40 cosplay-harrastajaa kisaamaan suomenmestaruudesta.

Kisaajat hakevat kisapaikkaa SM-kisoihin hakulomakkeen kautta. Haku järjestetään 2.-16.7. ja kisaajavalinnat julkistetaan 31.7. Hakulomake julkaistaan kisojen nettisivuilla ja kisojen järjestäjän Cosvision ry:n sosiaalisen median kanavissa 2.7. Hakuohjeen, säännöt ja tuomarointikriteerit löydät kisojen omilta nettisivuilta.

Suomenmestarit valitsee arvovaltaiset tuomaristot. Kummallekin sarjalle on oma tuomaristo, joka koostuu ansioituneista pitkänlinjan cosplay-harrastajista. Kisaajat arvioidaan puvun, esityksen, edustuskelposuuden ja hahmo-sarjauskollisuuden perusteella. SM-kisoissa voi kisata niin länsimaalaisilla kuin aasialaisilla hahmoilla.

Cosplay on pukuilua, erilaisiksi hahmoiksi pukeutumista, pukujen suunnittelua ja valmistusta. Cosplay on käsityötä, mutta myös teatteria, esiintymistä ja eläytymistä.

Cosplayn SM la 4.11.

2016 Ryhmäsarjan voittaja

2016 Yksilösarjan voittaja