Saboteur on hauska labyrinttipeli jossa pelaajien tulee aina miettiä mikä on kenenkin pelaajan salainen tavoite.

Suomen karsintaturnaus: pe 3.11. klo 18 – 19.30 – Lautapelialue
SM-finaali sunnuntaina 5.11. klo 13 – 14.  – Lautapelialue

Perjantain karsintaan mahtuu 14 halukasta pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli pelaajia tulee enemmän kuin 9 pelataan kaksi turnauskierrosta, muutoin pelataan yksi turnauskierros. Oletettu kuluva aika on laskettu kahden turnauskierroksen mukaan. Toisella kierroksella pelaavat vain ensimmäisen kierroksen 9 parasta.

Ilmoittautua voi lautapelialueella olevaan listaan heti GameXpon auettua. Imoittautuminen sulkeutuu klo 18.00 tai kun 14 pelaajaa tulee täyteen.

Mikä on Saboteur?

Saboteurissa pelaajalle arvotaan kullekin pelikierrokselle rooli.

Mahdollisia rooleja ovat kääpiö, sabotööri ja ahne kääpiö. Roolit ovat salaisia ja paljastetaan vasta pelikierroksen lopussa. Tavalliset kääpiöt yrittävät yhdessä kaivaa tunnelin lähtöruudusta maaliruutuun ja löytää kultaa. Sabotöörit yrittävät estää muita saavuttamasta maaliruutua ja ahneet kääpiöt haluavat kukin olla ehdottomasti ensimmäinen, joka puhkaisee viimeisen tunnelin kultaruutuun ja kaapata samalla kaiken kullan itselleen.

Aina omalla vuorollaan pelaaja pelaa yhden kortin pöytään tai passaa heittämällä kädestään kortin kuvapuoli alaspäin poistopakkaan. Vuoron lopuksi pelaaja nostaa nostopakasta uuden kortin. Kortit ovat joko erilaisia tunneleita, korjauskortteja tai sabotaasikortteja. Tunneleilla edetään kohden maalia, korjauskorteilla korjataan kaivostyökaluja ja sabotaasikorteilla rikotaan kaivostyökaluja. Rikkinäisillä työkaluilla ei voi kaivaa tunneleita. Jos nostopakka loppuu ja pelaajilla ei ole enää käsikortteja jäljellä, eikä maaliin päästy, niin sabotöörit voittivat pelikierroksen. Jos taas päästiin maaliin, eikä puhkaisija ollut ahne kääpiö, niin kaikki tavalliset kääpiöt voittavat ja jakavat kullan ”melkein” tasan keskenään. Kukin turnauskierros koostuu kolmesta pelikierroksesta, jonka jälkeen lasketaan pelaajien keräämä kulta yhteen ja eniten kultaa kerännyt pelaaja on kierroksen voittaja.

***

SM-finaaliin pääsee kunkin karsintaturnauksen kaksi parasta – turnauksia on järjestetty yksi ja kaksi saattaa olla tekeillä, sekä perjantain GameXpon turnauksesta niin monta paremmuuusjärjestyksessä, että saadaan finaaliin kahdeksan pelaajaa. Järjestäjä pidättää oikeuden täydentää turnausta kahdeksaan henkeen tarvittaessa kiinnostuneilla pelaajilla ilmestymisjärjestyksessä sunnuntaina rekisteröitymisajan päätyttyä.

SM-finaalin sekä karsintaturnauksen parhaat palkitaan Suomen lautapeliseura ry:n, Amigon ja Lautapelit.fi:n lahjoittamin tuotepalkinnoin. Suomen mestarilla on oikeus halutessaan osallistua Riikassa pidettäviin MM-kilpailuihin Suomen edustajana. Kisamajoituksen ja ateriat maksaa Riikassa Amigo, Lautapelit.fi antaa voittajalle 200€ matkatukea lentolippuihn Riikaan.

Saboteurin MM-kilpailut järjestetään Riikassa 25.11.2017