Nostalgiset arcade-pelit

Vuoden 2018 GameXpossa oli pelattavissa runsaasti Arcade-pelien klassikoita. Messuilla nähtiin arcade-pelien keidas jossa 70-, 80- ja 90-luvuilta valikoidut suosikit olivat pelattavissa. Katso alta, mitkä Arcade-pelit olivat 2018 messuilla mukana.

Vuonna 2018 messuilla nähtiin seuraavat Arcade-pelit

Donkey Kong Junior, Double Dragon 2 The Revenge, Space Invaders Deluxe, Nintendo Red Tent, T-MEK, Top Speed, Street Fighter 2 Champion Edition, Galaxian, Virtua Fighter II, Wizard of Wor, Defender, Robotron 2084, Asteroids Deluxe, Dig Dug, Battlezone, Assault, Q*Bert, Tempest, R-Type, Spy Hunter, Centipede, Sega Harley Davidson & LA Riders, Pacman, Xevious, Missile Command, Gyruss.

Space Invaders on vuonna 1978 julkaistu kolikkopeli. Japanissa julkaistua Space Invadersia pidetään yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä videopeleistä. Yksi Space Invadersin keskeisistä piirteistä oli, että mitä enemmän vihollisia tuhotaan, sitä nopeammin jäljelle jääneet liikkuvat.

Donkey Kong on Nintendon pelihahmo, joka seikkailee samannimisessä pelisarjassa. Hahmon luoja on Shigeru Miyamoto. Ensimmäiset Donkey Kong -pelit olivat kolikkopelejä, joilla Nintendo saavutti suosiota Amerikassa.

Asteroids on Atarin kehittämä ampumapeli, joka on julkaistu vuonna 1979 kolikkopelinä. Laite käytti vektorigrafiikkaa esittävää näyttötekniikkaa. Pelissä pelaaja voi liikuttaa alustaan kaikkiin suuntiin varoen ja tuhoten samalla asteroideja.

Out Run on Segan vuonna 1986 julkaisema ajopeli, missä pelaaja ohjastaa avomallista Ferrari Testarossaa. Out Run oli tunnettu realistisesta kolmiulotteisuuden vaikutelmastaan kauan ennen kuin ”aidosti kolmiulotteinen” polygonigrafiikka yleistyi peleissä.

Robotron: 2084 on räiskintäpeli, joka julkaistiin kolikkopelinä vuonna 1982. Pelaajan tehtävänä on puolustaa viimeisiä ihmisiä kapinoivilta itsetietoisilta roboteilta. Pelaajalla on kolikkopelissä käytössään kaksi joystick-peliohjainta: toisella liikutaan ja toisella valitaan ampumissuunta.

Michael Jackson’s Moonwalker seuraa Jacksonia, jolla on erilaisia musiikkiin ja tanssiin liittyviä kykyjä ja jonka tarkoitus on pelastaa pahan Mr. Big -nimisen miehen kidnappaamat lapset. Peleissä kuullaan syntetisoituja versioita Jacksonin hiteistä kuten ”Beat It” ja ”Smooth Criminal”.

Double Axle on kilpa-ajopeli, missä kisataan monster truckilla. Jos pelaaja pärjää kisassa parhaan kolemn joukkoon, hän on jatkossa ja ansaitsee rahaa auton varusteluun pärjätäkseen haasteellisimmissa kisoissa.

Battlezone on Atarin vuonna 1980 julkaisema kolikkopeli. Peli on ensimmäinen kolmiulotteista vektorigrafiikkaa käyttänyt videopeli. Pelaaja ohjaa omaa panssarivaunuaan tasaisessa maastossa. Tavoitteena on tuhota vihollisen panssarivaunuja, superpanssarivaunuja ja ohjuksia.

Cisco Heatissa pelaaja ottaa poliisin roolin ja jahtaa joukkojaan poliisiautoilla San Franciscon kaduilla. Pelaaja pääsee kokemaan kaupungin maamerkkejä kuuluisista raitiovaunuista Golden Gate –siltaan.

Pac-Man on legendaarinen sokkelopeli, jossa Pac-Man-niminen keltainen pallo syö pisteitä ja erilaisia palkintoja. Kenttä on läpäisty, kun kaikki pisteet on syöty. Kentällä liikkuu myös neljä haamua (Blinky, Pinky, Inky ja Clyde), jotka yrittävät saada kiinni pelaajan.

Kuvat: Reprocade Oy