Lautapelit tempaavat mukaansa

Lautapelit ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan. Uusia pelejä ilmestyy nyt markkinoille enemmän kuin koskaan. Lautapelit tuovat ihmiset yhteen viettämään aikaa rennoissa tunnelmissa. Pelien valikoima on nykyään valtava. Valikoimaa löytyy niin moderneista klassikoista kuin kuumista uutuuspeleistä. Modernit lautapelit keskittyvät voittajan löytämisen sijaan pelaajan oman pelistrategian hiomiseen. Monet lautapelit rakennetaan nykyään hyökkäämisen ja muiden kanssa kilpailemisen sijaan esimerkiksi pelistä riippuen omien sähköverkkojen, viinitilojen tai kylien rakentamiseen perustuvaan pelaamiseen. Pelin päättyessä lasketaan pisteet ja vertaillaan kenen strategia on ollut paras.

Suomen lautapeliseura ry ja Suomen roolipeliseura ry tuovat lautapelit GameXpoon. Tule tutustumaan lautapelaamiseen ja kokeilemaan uutuuksia seurojen osastolle! Katso osaston ohjelma perjantaille, lauantaille ja sunnuntaille alla.

Valikoimassa on tänä vuonna mukana niin Vuoden peli -voittajia kuin kansainvälisesti menestyneitä pelejä. Vuoden peli -voittajista ovat tarjolla Asmodee Nordicsin julkaisut Majesty (vuoden perhepeli 2018), Century Spice Road (vuoden strategiapeli 2018) ja Azul (Spiel des Jahres 2018). Reiner Knizian suunnittelema Blue Lagoon ja perheen nuorempia jäseniä kiehtova Tumball kuuluvat Amon julkaisuihin ja löytävät varmasti tiensä tänä vuonna joulupukin konttiin.

Lautapelit.fi:n pelijulkaisuista ovat tänä vuonna kokeiltavana Gold Fever, Carcassonne Safari ja Flamme Rouge. Carcassonne Safari on Suomessa ja maailmalla huippusuositun Carcassonne pelin juuri ilmestynyt itsenäinen jatko-osa.

Perjantai:

Osastolla järjestetään Gold Fever-turnaus perjantaina klo 18.00. Gold Fever on yksinkertaisen koukuttava kullanetsintäpeli.  Turnauksen kolme parasta palkitaan Lautapelit.fi lahjakortein. Peliä ei tarvitse osata etukäteen ja turnaukseen ilmoittaudutaan osastolla.

Lauantai:

Osastolla pelataan klo 14.00 alkaen Flamme Rouge-turnaus, jonka voittaja palkitaan Flamme Rouge pelillä. Flamme Rouge on kilpa-ajopeli, joka tempaa mukaansa pyöräkilpailujen jännittävään maailmaan.

Sunnuntai:

Osaston valtaa megapeli Aegon’s Conquest.

 

Suomen roolipeliseura

Suomen roolipeliseura tarjoaa matalan kynnyksen pöytäroolipelaamista niin aloittelijoille kuin kokeneille harrastajillekin. Peliä voi tulla pyytämään ilman ennakkoilmoittautumista. Jokainen peli alkaa heti kun pelaajia on riittävästi ja kestää noin 45 minuuttia. Mukaan voi tulla myös lyhyeksi ajaksi, ja joskus kiinnostava peli voi pelaajien suostumuksella kestää hieman pidempään.

Eri pelejä on tarjolla laidasta laitaan ja tarjonta riippuu aina vuorossa olevista pelinjohtajista. Moni pelinjohtaja pystyy myös vetämään useampaa eri pelityyliä porukan kiinnostusten mukaan. Tule kokeilemaan vaikkapa muuta ohjelmaa odotellessa miltä tuntuu pelata tarinoita kynällä, paperilla ja mielikuvituksella!

 

Osta liput