Lautapelit tempaavat mukaansa

Lautapelit ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan. Uusia pelejä ilmestyy nyt markkinoille enemmän kuin koskaan. Lautapelit tuovat ihmiset yhteen viettämään aikaa rennoissa tunnelmissa. Pelien valikoima on nykyään valtava. Vaihtoehtoja löytyy niin moderneista klassikoista kuin kuumista uutuuspeleistä. Modernit lautapelit keskittyvät usein voittajan löytämisen sijaan pelaajan oman pelistrategian hiomiseen. Monet lautapelit rakennetaan nykyään hyökkäämisen ja muiden kanssa kilpailemisen sijaan pelistä riippuen esimerkiksi omien sähköverkkojen, viinitilojen tai kylien rakentamiseen perustuvaan pelaamiseen. Pelin päättyessä lasketaan pisteet ja vertaillaan kenen strategia on ollut paras.

Suomen lautapeliseura ry ja Suomen roolipeliseura ry tuovat vuosittain lautapelit myös GameXpoon. Vuonna 2018 pelattavissa oli lukuisia eri pelejä!

Valikoimassa oli tänä vuonna mukana niin Vuoden peli -voittajia kuin kansainvälisesti menestyneitä pelejä. Vuoden peli -voittajista olivat tarjolla Asmodee Nordicsin julkaisut Majesty (vuoden perhepeli 2018), Century Spice Road (vuoden strategiapeli 2018) ja Azul (Spiel des Jahres 2018). Reiner Knizian suunnittelema Blue Lagoon ja perheen nuorempia jäseniä kiehtova Tumball kuuluvat Amon julkaisuihin.

Lautapelit.fi:n pelijulkaisuista vuonna 2018 olivat kokeiltavana Gold Fever, Carcassonne Safari ja Flamme Rouge. Carcassonne Safari on Suomessa ja maailmalla huippusuositun Carcassonne pelin itsenäinen jatko-osa. Suomen ensimmäinen megapeli Aegon’s Conquest nähtiin myös vuoden 2018 GameXpossa!

 

GameXpo 2019