Cosplayn SM-kisat

 

GameXpossa on kisattu Cosplayn SM-kisat vuosina 2017 ja 2018 ja niin tehdään jälleen 15.-17.11.2019. Kilpailussa taistellaan yksilö- ja parisarjan mestaruuksista sekä palkitaan Vuoden Cosplay-kuva.  Tänä vuonna SM-kisoissa nähdään uusi sarja: Vuoden CMV:n eli Vuoden Cosplay Music Video.

Cosplayn SM-kisoissa kilpailijat esiintyvät itse valmistamissaan asuissa ja voittajat valitsee arvovaltainen tuomaristo, joka koostuu ansioituneista cosplay-harrastajista. Samaan aikaan valitaan myös Vuoden Cosplay-kuva, jonka niin ikään valitsee arvovaltainen tuomaristo. Valokuvakilpailu on suunnattu cosplay-kuvaajille ja -malleille.

Yksilösarjan voittaja lähtee edustamaan Suomea Ruotsiin, Pohjoismaiden cosplay-mestaruuskilpailuihin eli Nordic Cosplay Championship -kisoihin sekä kansainväliseen Cosplay World Masters -kilpailuun, joka järjestetään Portugalissa. Parisarjan voittajat lähtevät palkintomatkalle Tanskaan J-Popconiin, joka on yksi Euroopan suurimmista cosplay-painotteisista tapahtumista. Vuoden Cosplay-kuvan voittajat palkitaan muhkein lahjakortein.

Katso alta vuoden 2018 yksilö- ja parikisaajien esittelyt.

Lue lisää cosplayn SM-kisoista Cosplay-kuva -finalistit 2018

Yksilökisaajat

 

Veeraton © Henna Jylhä

Veeraton

Mun nimi on Veeraton. Rakastan cosplayssa esiintymistä ja ongelmanratkaisua, ne on niitä yksiä juttuja mitkä saa jatkamaan harrastamista jo 10-vuoden ajan. Jos saisin päättää, voisin harrastaa cosplayta vaikka loppuikäni ja vielä vanhoilla päivilläni ommella pukuja kiikkustuolissa.

Musta myös tuntuu että me pidetään yllä meidän teatteriperinteitä omalla tavallamme näin. Odotan että pääsette näkemään mun esityksen, koska oon suunnitellut sitä varoen eteenpäin kohti täydellisyyttä. Lavalla tulette näkemään räjäyttävää toimintaa ja erilaisia tunteita.

rillaroro © Sonoko, edit: starnacho

rillaroro

Olen Roro ja osallistun SM-kisoihin kolmatta kertaa, toista kertaa yksilönä. Cosplayta on tullut harrastettua seitsemän vuotta ja sen aikana on tullut paljon esiintymiskokemusta. Toivon siis että tulette pitämään esityksestäni.

Liisa “Volpicosplay” Luukka © Matias Tukiainen

Liisa “Volpicosplay” Luukka

Olen Liisa ”Volpicosplay” Luukka, 21-vuotias vaatetusmuotoilun opiskelija Hämeenlinnasta. Aloitin cosplayn vuonna 2010, joten nyt tuleekin jo kahdeksas vuosi tämän harrastuksen parissa!

Cosplayssa parasta minulle on se, kuinka jokaisen puvun jälkeen näen kehityksen. Cosplayn myötä hakeuduin myös vaatetusalalle, jotta oppisin tekemään pukuja paremmin, muuten täysin itseoppineena ahertajana.

Aika “Tilkku” Lamminsalo © Saara

Aika “Tilkku” Lamminsalo

Olen Tilkku, suuruudenhullu cossaaja Tampereelta. Cosplayta olen harrastanut kohta kuusi vuotta ja pukuja on kertynyt kaapin perälle päälle kaksikymmentä. Esiintymisestä pidän myös ja kokemustakin siitä on kertynyt kymmenisen vuoden tanssiharrastuksen, sekä pienimuotoisen teatteriharrastuksen takia.

Cosplayssa pidän kaikenlaisesta näpräämisestä sekä haasteiden kohtaamisesta. Peruukkien työstäminen ja pienten yksittäisten yksityiskohtien tekeminen on minulle kaikkein mielekkäintä!

Thomas “Tor-Leif” Design Granlund © Pixeffect Photography

Thomas “Tor-Leif” Design Granlund

Olen Thomas Granlund/ Tor-Leif Design, aktiivinen cossaaja vuodesta 2010 eteenpäin. Opiskelen vaatetusalan artenomiksi ja keskityn pääosin tekstiileihin, mutta vapaa-ajalla harjoittelen proppien tekemistä, maskeerausta ja kaikenlaista cosplayhin liittyvää.

Henkilönä olen nöyrä ja täynnä huonoja puujalkavitsejä. On aivan huikea fiilis päästä takaisin lavalle vuoden tauon jälkeen ja odotan innolla minkälaista settiä on luvassa GameXpossa tänä vuonna.

Elina Rimpiläinen © Merry All-Nighter

Elina Rimpiläinen

Olen puolitoista vuosikymmentä cosplayta harrastanut skenefossiili, joka tykkää esiintyä ja tehdä kenkiä. Olen viime vuosina viettänyt runsaasti aikaa cosplaykisojen tuomaristoissa ja kaipuu kisalavalle on ollut kova.

Olen tarinankertoja, niin siviilissä kuin lavallakin, ja puvuntekijänä arvostan erityisesti siististi prässättyjä saumoja. Viimeisten parin vuoden aikana olen hurahtanut nahkatöihin, mikä näkyy hyvin selkeästi myös kisapuvussani.

Parikisaajat

Torucos & Tamameru © felmagic

Torucos & Tamameru

Olemme kaksi tamperelaista vaatetusalan opiskelijaa, Tamameru ja Torucos. Olemme molemmat harrastaneet cosplayta kahdeksan vuotta, eikä toistaiseksi harrastusvuosille näy loppua. Meille on tärkeää päästä herättämään henkiin lempihahmojamme ja toteuttamaan pukuja laidasta laitaan.

Haluamme toteuttaa pukumme harkitusti jokaista yksityiskohtaa myöten ja käyttää omia vahvuuksiamme cosplayssa. Toinen meistä tykkää työstää yksityiskohtaisesti kankaita ja toinen pitää enemmän pienten yksityiskohtien rakentamisesta. Täydennämme siis tehokkaasti toisiamme!

Heli “Kansuli” Mäensivu © Aleksi Vanhapelto | Niko “Atonica_cosplay” Jussila © Heli Mäensivu

Heli “Kansuli” Mäensivu & Niko “Atonica_cosplay” Jussila

Olemme Niko ja Heli, ja päätimme Facebookin kautta kokeilla yhteistyöllä parikisaamista. Molemmilla on taustalla n. 10 vuoden cosplayharrastus. Tasapuolisella työnjaolla ja taidoilla olemme saaneet aikaiseksi hienoja pukuja ja ideoita tuleviin pukuihin. Positiivisella ja voittaja-asenteella uusiin haasteisiin!

Veronika ”Walkier” & Elinda ”Zilyana” © LemonBlast Cosplay

Veronika ”Walkier” & Elinda ”Zilyana”
LemonBlast Cosplay

LemonBlast -ryhmänä olemme harrastaneet cosplayta 2013 lähtien. Minä olen Veronika, nimimerkki Walkier ja siskoni on Elinda, nimimerkki Zilyana. Olemme tehneet erilaisia asuja, miekkoja ja panssareita. Olemme esimerkiksi tehneet asuja Magic Knight Rayearthista ja RuneScape-pelistä. Yritämme aina haastaa itsemme erilaisilla tekniikoilla ja materiaaleilla.

savustettu lumipallo © Aino Peltokoski | rullarinkeli © Kaisa Sarvela

savustettu lumipallo & rullarinkeli

Olen Maria ”savustettu lumipallo” Alve, ja olen harrastanut cosplayta 8 vuotta. Vuosien varrella on kertynyt paljon kokemusta sekä pukujen tekemisestä että esiintymisestä, ja muutamia palkintojakin löytyy hyllyjä täyttämästä. Pukujen teossa minulla on tapana kiinnittää erityisesti huomiota pukujen käytännöllisyyteen ja materiaalivalintoihin.

Olen Aino ja aloittanut cosplayn vuonna 2007 ilman aiempaa kokemusta käsitöistä tai esiintymisestä. Nyt cosplaykilpailuja on takana kolmisenkymmentä, joihin olen osallistunut yksin, parin kanssa, triona sekä isomman ryhmän kanssa. Asut, jotka tarjoavat aina jotain uutta haastetta, pirteitä värejä, hyvää liikkuvuutta ja yksityiskohtia, ovat mieleeni.

Anna ”Anzqq” Hyvärinen & Elisabeth ”Elqq” Rowland © Lunalle Photography

Anna ”Anzqq” Hyvärinen & Elisabeth ”Elqq” Rowland
Wihelmi Cosplay

Tässä olisi Anzqq ja Elqq, ja yhdessä meidät tunnistaa nimellä Wihelmi Cosplay. Olemme alunperin lukioystävyksiä pääkaupunkiseudulta ja vuonna 2013 kesällä päädyimme yhteiseen harrastukseen nimeltä cosplay. Tästä lähtien yhteistyömme ompelukoneen ja pensseleiden äärellä on tuottanut tulosta monen erilaisen puvun muodossa, eikä rajaa ole vielä näkyvissä.

Olemme saavuttaneet sen pisteen, kun haluamme koetella taitojamme seuraavalla tasolla. Pukujamme toteuttaessa pyrimme yhdenmukaisuuteen hahmojen kanssa etenkin siluetti tasolla. Tämä mm. johtanut isoihin peruukkeihin, toppauksiin, ja rajuihin korsetteihin. Cosplay-esiintyminen kiehtoo meitä suuresti ja tätä ajatellen meille on tärkeää myös pukujen istuvuus ja liikkuvuus, joten keksimme tapoja tasapainottaa nämä. Odotamme kilpailua innolla, sillä tämä on paras motivaattorimme kisatasoisten pukujemme tekoon.

Hylzy © Neiti Nia | Saaraz © Kimmo Koivukangas

Saaraz & Hylzy

Olemme Saaraz ja Hylzy, olemme harrastaneet cosplayta yli 10 vuotta. Saaraz on kisannut enemmän ja Hylzy on ollut bäkkärillä cosplay-mammailemassa jo pidemmän aikaa. Olemme haaveilleet jo pitkään, että pääsisimme esiintymään yhdessä ja nyt näimme tähän mahdollisuuden Cosplayn SM-kisoissa. Odotamme innolla, että pääsemme näyttämään puku- ja esitysideamme lavalle asti!